Těstoviny (pšenice) (34 %), sýrová omáčka (66 %), smetana (mléko)(20 %) / cibule (10 %), sýr Red Leicester (mléko), sýr Cheddar (mléko), sýr Mozzarella (mléko), řepkový olej, kukuřičná
mouka, sůl, bílý pepř.
Příprava:
1. Odtrhněte okraj pytlíku.
2. Vyjměte sáček obsahující pohlcovač kyslíku (nehořlavý sáček obsahující oxid železa pohlcující vlhkost).
3. Do pytlíku nalejte horkou vodu (malé balení 175 ml / velké balení 305 ml) a zamíchejte.
4. Uzavřete pytlík a obsah ponechejte rehydratovat.
5. Po 8 minutách zamíchejte, případně dochuťte.
Pokrm je možné konzumovat přímo z pytlíku nebo dle potřeby servírovat na talíř.
Bez použití umělých konzervantů:
Díky upřednostňovanému použití přírodních ingrediencí před umělými přísadami mají pokrmy Summit to Eat vynikající přírodní aroma.
Jaké jsou výhody vymrazovaných potravin?
Vzhled - lyofilizované (vymrazované) potraviny si zachovávají svůj původní tvar a strukturu, na rozdíl od potravin sušených na vzduchu, které se zmenšují a scvrkávají
v důsledku vysoké teploty zpracování. Stačí přidat vodu a během několika minut potraviny vrátíte do jejich původní podoby.
Chuť - chutnají stejně dobře jako čerstvé. Vymrazování odstraní vodu, ne chuť. Takže lyofilizované potraviny si uchovají prakticky všechny své chutě, vitamíny a
nutriční obsah.
Hmotnost - váží méně než čerstvé. Vymrazováním se potraviny zbaví 98 % vody. Tím se výrazně sníží hmotnost, což usnadňuje manipulaci a snižuje náklady na dopravu.
Například 10 kg jahod váží pouze 1 kg po vymrazení - jednu desetinu své původní váhy! Rychle se však mohou rehydratovat zpět do své původní hmotnosti.
Dlouhá trvanlivost - vymrazované potraviny lze skladovat po několik let při pokojové teplotě bez jakéhokoliv poškození nebo znehodnocení. Záruční doba 7 let
od data výroby.
Nízké náklady skladování - protože mohou být uloženy v pokojové teplotě, nevyžadují nákladné studené nebo chlazené skladovací prostory, takže je uskladnění mnohem
levnější
Parametry
Sport |
Outdoor / Turistika
|
Typ vybavení k vaření |
Cestovní/expediční strava
|
Typ stravy |
Jídlo
|